Droogbonen zaden
Smakelijke boontjes kunt u ook zelf kweken in de moestuin. Probeer eens droogboon zaden!
Droogbonen zijn redelijk makkelijk te oogsten, zijn zacht van smaak en een echte delicatesse bij het avondeten.
Wilt u lekkere boontjes, maar niet de gewone uit de supermarkt. Probeer eens droogbonen zaden voor een keer. Droogbonen- of kookbonen oogst u pas als de peul verkleurt naar bruin en geel en de planten gaan verdorren. De nog verse droogboontjes kunt u 10 minuten koken en zullen heerlijk zacht en romig smaken. Een echte delicatesse! Wat u niet oogst laat u gewoon aan de planten drogen, en oogst u pas als gedroogde en lang houdbare winteroogst. Wilt u de droogbonen bewaren, kunt u deze het beste een nachtje in de vriezer plaatsen i.v.m. beestjes, en daarna droog bewaren.
Droogbonen zaden zaaien
Stam-, Droog- of Kookboon zijn hardschillige bonen. De teelt is gelijk aan die van stamslabonen. Het is een stamboon, dus ondersteuning tijdens de groei is niet nodig. Droogbonen zaden houden van warmte. Teveel wind en vooral nachtvorst is zeer schadelijk. Zaaien ná half mei in de vollegrond. Rijafstand ca. 40 cm met om de 10 cm een boon. De peulen zelf zijn niet eetbaar.